Se întâmplă ca Medgidia să fie un loc din România. Mai exact, este de fapt un oraș din sud-estul României. Dacă vrei să faci o vizită, va trebui să îți iei câteva măsuri de precauție, pentru că există restricții de călătorie impuse din cauza pandemiei de coronavirus, care a cuprins întreaga planetă. Ar fi bine să te gândești de două ori înainte de a face o călătorie în străinătate. Dacă totuși chiar trebuie să ajungi acolo, îți sugerez să fii în siguranță. În acest ghid îți voi vorbi despre ce poți face în Medgidia.
Sunt multe lucruri pe care le poți face în acest loc. Permite-mi să îți spun ceva despre Medgidia. Nu este convenționala noastră Londra, nici New York, Dubai sau Los Angeles. Nu este ca un oraș. Este foarte diferit. Este un oraș mic și liniștit. Dar poți petrece un timp frumos și liniștit în acest oraș.
Există câteva lucruri pe care le poți face.
Poți vizita muzeul de artă „Lucian Grigorescu”, pentru că este spectaculos. A fost inaugurat în anul 1964, având numeroase expoziții de picturi românești contemporane. Acest loc găzduiește sculpturi, picturi, artă grafică și multe altele. De asemenea, sunt multe expoziții permanente. Expozițiile crează un efect modern și clasic. Sunt expuși mulți artiști contemporani. Muzeul a făcut o treabă bună prin expunerea unei colecții vaste de opere de artă din ceramică. În anul 1991, muzeul a fost numit după Lucian Grigorescu, un nativ al orașului, care a fost socotit drept cel mai latin dintre pictorii români. Orașul îl celebrează pe pictor în fiecare an, la data de 1 februarie, care este, de asemenea, și aniversarea nașterii sale.
Poți vizita și biserica ortodoxă Sfinții Petru și Pavel. Biserica a fost construită în stil greco-roman. De asemenea, aceasta a fost ridicată prin contribuția creștinilor din oraș.
Mai poți vizita și Monumentul Eroilor Sârbi. În anul 1926, Medgidia a comemorat actele de eroism ale primei divizii sârbe, care a luptat în Dobrogea, în Primul Război Mondial. A fost parte a teatrului român și, inaugurând un monument în onoarea diviziei, mulți oameni au fost mulțumiți. Memorialul finalizat se prezintă sub forma unei piramide remarcabile de marmură albă și a fost, de asemenea, cadrul perfect al unei ceremonii, care a avut loc cu participarea atât a oficialilor români, cât și a celor iugoslavi. De asemenea, este interesant de amintit faptul că toți membrii familiilor regale ale României și Serbiei au depus coroane la baza monumentului.