Medgidia: câteva informații generale

Medgidia este un oraș din județul Constanța, amplasat în Dobrogea de Nord, în zona de est a României. După cum știți, România este un loc frumos, iar acest oraș nu se abate de la regulă. Are o suprafață de 90.17 km², care înseamnă 34.81 mi². Avea o populație de 39.780 de locuitori la recensământul din 2011. Asta se petrecea acum nouă ani, deci sunt convins că populația a crescut destul de mult de atunci. Se încadrează în fusul orar EET/EEST. Numărul de înmatriculare al vehiculelor începe cu CT. Descoperirile arheologice arată că, de fapt, Dobrogea a fost locuită încă din perioada neolitică. Începând cu anul 46 î.Hr. regiunea a fost administrată de Imperiul Roman. Un castru a fost construit în Valea Carașu și a devenit astfel leagănul așezării. În anul 1417, turcii au invadat Dobrogea și, începând cu secolul al XV-lea, regiunea a fost colonizată de populația musulmană. Așezarea, care era numită și Karasu, era atestată chiar și pe hartă în anul 1497. Ca urmare a războiului ruso-turc din 1877-1878, Dobrogea de Nord a devenit parte a României, după cum este și astăzi.

Medgidia este localizată între Dunăre și Marea Neagră, la o distanță de 39 km de Constanța. Dacă privim aspectul general al reliefului, observăm că acesta este un platou jos, cu o structură calcaroasă, acoperită de depozite groase de loess. Resursele naturale ale zonei constau în depozite de calcar. Structura calcaroasă a solului permite de fapt o filtrare naturală a pânzei freatice.

romania

Dacă vorbim despre climat, acesta este unul temperat continenta, cu ierni foarte scurte și reci și veri toride. Dacă ești un gurmand, cred că acesta este un loc perfect de vizitat, pentru un timp liniștit. Nu este o zonă metropolitană, deci te poți bucura de spațiul și timpul tău.

În ceea ce privește administrația locală, Medgidia a devenit municipiu în anul 1997. Infrastructura orașului este într-o continuă dezvoltare, iar orașul dispune și de patru licee, opt școli primare, patru centre culturale și 12 grădinițe. Dacă îl privim ca pe un întreg, orașul este de fapt un loc micuț. Are două săli de spectacole și cinema, trei cluburi și doar cinci biblioteci. Are un stadion cu o capacitate de 30.000 de persoane. Are, de asemenea, și o sală de sport și o piscină frumoasă. Există și un spital cu o capacitate de 500 de locuri.

Ce este descris mai sus este un rezumat al informațiilor generale despre Medgidia. Vizitează după plac.

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *